Stanislas Wawrinka és un dels millors tennistes suïssos

Taula de continguts:

Vídeo: Stanislas Wawrinka és un dels millors tennistes suïssos

Vídeo: Homenatge a Beto Martín 2024, Maig

Stanislas Wawrinka és un tennista professional de Suïssa. Stan ha aconseguit guanyar tres tornejos de Grand Slam durant la seva carrera.

Inici de carrera

Stanislas Wawrinka va començar a jugar a tennis als sis anys. Ja als quinze anys va deixar de parar atenció als estudis i es va concentrar en aquest esport. Va celebrar el seu primer torneig oficial als catorze anys. El debut del suís va arribar al desafiador internacional entre júniors.

wawrinka stanislas

El 2003, Wawrinka va guanyar l'Open de França júnior. Això va passar just un any després que comencés la seva carrera professional. A mitjans de l'estiu del mateix any va debutar a nivell adult. El seu primer partit va ser contra Jean-Rene Lisnar, que va acabar amb derrota.

Primers trofeus

L'any 2004, Stanislas Wawrinka va jugar el seu debut a la Copa Davis, després del qual els suïssos van guanyar tornejos a Barcelona i a casa a Ginebra. Stan va entrar al top 100 del rànquing de tennis professional l'any 2005 després d'arribar als quarts de final de l'ATP a Barcelona.

Primera victòria a les finals del torneig ATPVa passar l'any 2006 a Umag, on en el camí del partit final, Stanislas va derrotar a Martić, Cilic, del Potro i Volandri. El serbi Novak Djokovic es va convertir en el rival del suís en el partit decisiu. En el primer set, el marcador era 6-6, i Novak no va entrar al tie-break per lesió.

Grand Slam

La temporada 2013 de Wawrinka encara es pot considerar una de les millors. A principis d'any, va poder guanyar el torneig de Chennai per parelles. A l'Open d'Austràlia, Sten va perdre davant Djokovic. Després d'això, Wawrinka va participar en diverses competicions ATP, on va arribar a la final una vegada.

A Oeiras, Stanislas va guanyar el seu primer trofeu d'individuals en dos anys. A l'ATP de Madrid, el suís va caure davant Rafael Nadal en el partit decisiu. Va ser Rafa qui es va convertir en un obstacle per a Stanislas a l'Open de França.

A Wimbledon, Stan no va poder mostrar el nivell de joc adequat i el va acabar en una fase inicial. Stanislas es va acostar a l'últim torneig de Grand Slam en bona forma i es va aturar a un pas del partit final.

Stanislas wawrinka tennis

El gener de 2014, Stan va guanyar el primer Grand Slam. En aquell torneig, va trencar la resistència de Novak Djokovic i Rafael Nadal. Per cert, la victòria davant Nadal va ser la primera de Wawrinka en tretze enfrontaments entre aquests atletes.

Un any després, Stanislas va guanyar el seu segon títol de Grand Slam. Es van convertir en l'Open de França. Després dels desastrosos partits a dur, que van tenir lloc després del Campionat d'Austràlia, Wawrinka es va preparar per a l'inici principal de la competició de terra batuda i va vèncerNovak Djokovic. Per al serbi, aquesta va ser l'única derrota en tornejos importants el 2015.

La tercera i fins ara última victòria del Grand Slam va arribar a la tardor del 2016 quan Stanislas va guanyar l'Open d'Amèrica. A la final va tornar a derrotar Novak Djokovic, que en aquell moment ocupava la primera línia del rànquing dels millors tennistes del món. Després de perdre el primer joc en un tie-break, Stanislas va guanyar els tres següents.

classificació wawrinka stanislas

Aquest any, Wawrinka encara no ha guanyat cap gran torneig de Grand Slam. A més, tot i que Stan va arribar al partit final de Roland Garros, només va ser la seva ombra durant tot el torneig.

Posicions de rànquing

En aquests moments, Stanislas Wawrinka ocupa el tercer lloc en el rànquing de tennistes professionals. L'espanyol Nadal està a uns 1.000 punts del segon classificat i a més de 3.000 punts del britànic Andy Murray.

Les tres darreres temporades, Stanislas va acabar l'any en quarta posició. La seva millor posició va ser la tercera posició, que va ocupar durant diverses setmanes el gener de 2014.