Taula de continguts:

Vídeo: Tomas Berdych és un brillant representant del tennis txec

Vídeo: Czech Republic | Wikipedia audio article 2024, Abril
Anonim

Tomas Berdych és un jugador de tennis txec amb seu a Mònaco. Durant la seva carrera, el txec de trenta-un anys ha aconseguit guanyar més de deu tornejos seriosos d'individuals i dos de dobles. Tot i que la seva carrera no és excepcional.

Carrera

Tomasz Berdych va començar a jugar a tennis des de petit. Amb dotze anys va poder guanyar un dels tornejos de la República Txeca. Tomas va començar la seva carrera professional l'any 2002. En el seu primer any a nivell professional, el tennista txec va aconseguir pujar a la posició 800 del rànquing ATP.

Tomasz Berdych

Tomas va mostrar el seu màxim resultat en el rànquing de tennistes professionals a finals de la primavera del 2015, quan va quedar quart a la taula ATP. De moment, el txec ocupa el catorzè lloc. El 16 de juny, va quedar fora del torneig a Stuttgart, i unes setmanes abans a l'Open de França, Berdych va perdre a la segona ronda.

Actuacions de Grand Slam de Tomasz Berdych

El debut del txec en un dels quatre esdeveniments de tennis més importants va arribar a l'Open d'Amèrica del 2003. En aquell torneig, Tomas va aconseguir passar la primera volta, després de la qual va abandonar la competició en la segona etapa.rodó.

El 2004, Berdych es va presentar al primer Grand Slam de la temporada, l'Open d'Austràlia. De nou, Tomàs no va superar la segona ronda. Va perdre en tres sets davant el famós nord-americà Andre Agassi, que en aquell moment ocupava la quarta posició del rànquing ATP.

Tennis Tomas Berdych

El Grand Slam de més èxit per a Tomasz Berdych és Wimbledon 2010. En aquelles competicions, el txec va poder arribar a la final. La primera volta Tomas va ser fàcil, superant el kazakh Golubev. A la segona ronda del torneig, Tomasz Berdych va derrotar l'alemany Becker, donant-li només un set. A la tercera ronda, el tennista txec es va quedar a un pas del descens, però va poder vèncer a Denis Istomin en cinc jornades. En els quarts de final, Tomasz Berdych va derrotar al cap de sèrie, Roger Federer. A les semifinals, novament un rival difícil -la tercera raqueta del món- Novak Djokovic. I de nou la victòria va ser per al txec. En el partit final, Tomasz Berdych va perdre davant l'espanyol Rafa Nadal.