Welsh Stadium "Cardiff City": història i partits

Vídeo: Welsh Stadium "Cardiff City": història i partits

Vídeo: SPINE-TINGLING! 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Dafydd Iwan belts out Yma o Hyd before Wales vs Austria! 2024, Maig

Cardiff City és un dels dos clubs de futbol de Gal·les que juga a la Premier League. L'arena ha estat la seu del Cardiff Blues Rugby Club durant tres anys des de la seva obertura.

estadi de la ciutat de cardiff

Detalls

La construcció de l'estadi va durar dos anys i va acabar a la primavera de 2009. Dos equips van començar a compartir l'arena alhora. El primer va ser el Cardiff City Football Club, que es va traslladar del Ninian Park, que havia estat la seu del club de la capital durant 99 anys. Els segons propietaris de l'estadi són el club de rugbi Cardiff Blues.

El cost de la construcció de l'arena va ser d'uns 50 milions de lliures. Arup va ser l'arquitecte. Capacitat - 25 mil seients. L'estadi de Cardiff City és el segon estadi del país pel que fa al nombre de seients, només per darrere del Millennium, que té una capacitat de 74.500 espectadors. A l'estiu, el Cardiff City Stadium es va renovar, després de la qual cosa va començar a acollir fins a 33,5 mil aficionats.

Primers jocs

A mitjans de juliol de 2009, el Cardiff i el Celtic van jugar un amistóspartit d'arena. El debut oficial de l'estadi de Cardiff City va tenir lloc l'agost de 2009, quan el Scunthorpe United va venir a visitar els amfitrions. El partit va acabar amb una victòria aclaparadora per als gal·lesos amb un marcador de 4-0.

El novembre del mateix any, la selecció de Gal·les va visitar l'estadi per primera vegada, jugant un partit amistós contra Escòcia. El partit va acabar amb una victòria per 3-0 dels gal·lesos. Gairebé un any després, Gal·les va jugar el seu primer partit oficial al Cardiff City. Va ser un partit en el marc de la selecció per a l'Euro-2012. L'equip britànic era el rival de Bulgària.

Partits famosos

Un dels primers grans clubs que va visitar el nou escenari del club gal·lès va ser el Manchester City. Va ser un partit de la 2a jornada de la Premier League. El partit va acabar amb una sensacional victòria per 3-2 del Cardiff City. A l'inici de la segona part, els "ciutadans" es van avançar, però pocs minuts després els gal·lesos van empatar, i al final de la part el doblet de Campbell va donar un gran avantatge a l'equip. Negredo va marcar el marcador final en el temps de descompte.

El Manchester United va arribar a Gal·les a la 12a ronda. El partit va acabar amb empat. A la 13a ronda, el rival del Cardiff City va ser l'Arsenal de Londres. Aquesta vegada, els jugadors gal·lesos no van sorprendre el gran. El doblet de Ramsey i el gol de Flamini van donar als Gunners una victòria espectacular.

Liverpool va visitar Cardiff City al març. El partit es va celebrar en el marc de la 31a jornada de la Premier League. Els Merseysiders van ser un dels millors equips del campionat i aspirants al títol. Debut del partit El partit va obrir el marcador. Uns minuts després Saures va restablir l'statu quo. A mitja primera part, el gol de Campbell va tornar a posar per davant els gal·lesos, però abans del descans, Skrtel va tornar a empatar el marcador. El Liverpool va guanyar la segona part per 4-1 i va guanyar el partit per 6-3.

cardiff city stadium cardiff city

A l'última ronda de la temporada 2013/14, el Chelsea va venir a visitar el Cardiff City, després d'haver perdut les seves oportunitats per al campionat pocs partits abans del final del campionat anglès. El London Grand es va convertir en l'últim gran club que va visitar l'estadi gal·lès. El partit va acabar amb la victòria dels pupilos de Jose Mourinho per 2-1. Al final de la temporada, el Cardiff City, l'entrenador en cap del qual Ole Gunnar Solskjaer va ser nomenat durant el campionat, va descendir al campionat i mai ha estat ascendit a la Premier League anglesa en 3 temporades.

Supercopa de la UEFA

Després d'acabar 20è a la Premier League el 2013/14, el Cardiff va descendir a la segona divisió del futbol anglès. Des d'aleshores, cap equip de fama mundial ha arribat a l'arena del club. Això hauria d'haver canviat després que Cardiff City fos escollit per acollir el partit de la Supercopa de la UEFA de 2014 entre el Reial Madrid i el Sevilla.

El partit va comptar amb 30.854 espectadors, que encara és el rècord de l'arena. L'àrbitre va ser el jutge anglès Mark Clattenburg. El Reial Madrid va guanyar 2-0 gràcies al doblet de Cristiano Ronaldo.